Kult, Design, Photo, Erotic

2010.06.04. 15:55 Szabó Tamás

Konceptuális művészet

Címkék: fotó művészet

Találtam néhány érdekes képet, ami talán a konceptuális művészet fogalma alá sorolható be. Miért írtam, hogy talán? Mert ha elolvassuk ennek a művészeti ágnak a leírását pl a Wikipédián, akkor rájövünk, hogy nem is annyira egyértelmű a dolog. A képek minden esetre izgalmasak. "A szűkebb kosuthi értelemben vett conceptual art tisztán formalista, analitikus vallomás a művészetről. Azok az alkotók, akik ebbe az irányzatba tartoznak tagadnak minden referenciális kapcsolatot a látható, tapintható „valósággal”, semmit sem kívánnak közölni a világról, hanem – elsősorban a modern nyelvfilozófiától indíttatva – tevékenységüket a művészi nyelv, a művészetfogalom és különféle konceptuális kérdések vizsgálatára szűkítik."

Info: Wikipédia

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://upside.blog.hu/api/trackback/id/tr282056475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

weinie4 · http://weinie4.blog.hu 2010.06.04. 22:05:23

a szövegből sok nem jött át, de a képek elég jók. Párat már láttam közülük, de még íg is nagyon bejönnek. Azért kiváncsi lennék, hogy némelyiket hogyan lőtték el.. Sőt igaziból majdnem mind olyan, amin szinte biztos hogy az alany elszenvedője a fotózásnak. :D

Szabó Tamás · http://upside.blog.hu/ 2010.06.05. 11:20:00

Igen, némelyik kép elég régi darab már, mondhatni klasszikus.
Ezen én is gondolkoztam, hogy a fotó alany vajon hogy ér földet...:) Az újabb képeknél még azt is el tudom képzelni, hogy PS.
süti beállítások módosítása