Kult, Design, Photo, Erotic

2010.04.19. 08:59 Szabó Tamás

Gotan Project - Tango 3.0

Címkék: zene buli

Több jó hírrel is tudok szolgálni a Gotan Project rajongók számára! Az első, hogy a mai nappal jelenik meg legújabb studio albumuk, mely a Tango 3.0 nevet viseli és 11 új track található rajta. A türelmetleneknek beillesztettem pár számot, hogy meghallgathassák az új szerzeményeket, amik szerintem tökéletesen illeszkednek az együttes előző munkáihoz. Szeretem mikor a jól megszokott stílus csendül fel újra és újra évek elteltével.

A másik nagy hír, hogy élőben is láthatjuk őket Magyarországon! Ugyanis a Gotan Project élőben fog fellépni a Sziget Fesztiválon augusztus 13-án a Tango 3.0 Tour keretében. Aki már hamarabb is kíváncsi a produkcióra annak csak Bécs mellé, Wiesen-be kell kiruccannia július 24-én...Szerintem mi élni fogunk mind a két lehetőséggel, nem sűrűn járnak a közelünkbe.

Az album húzó zenéje, részemről a La Gloria:

UPDATE:

Nem a legjobb minőség, de elsőre megteszi ;) klikk

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://upside.blog.hu/api/trackback/id/tr661933406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vkindustrial 2010.04.19. 14:14:35

Most hallgatom sokadszorra a Tango 3.0-át...
Mit mondjak? Kár ezt az elektrotangó témát erőltetni, mert az új lemez még a Lunatico-tól is gyengébbre sikerült. Azt kell mondjam, ebben a stílusban egy lemezre való anyag volt, és az meg is jelent a La Revancha Del Tango című lemezen.
Pénzt már biztosan nem adok érte, de még az sem biztos, hogy a letöltött mp3-at is megtartom. Úgyse hallgatom meg többször ezt a Michael Schumacher F1-es vergődésével egyenértékű háttérmuzsikát.
Sajnálom, hogy csak ennyire futotta tőlük.

Szabó Tamás · http://upside.blog.hu/ 2010.04.19. 14:47:55

Szerintem a Lunatico jól sikerült, kb annyi jó és rossz szám van rajta, mint a La Revancha Del Tango-n. Számomra egyenértékű albumok. Ezt a 3. lemezt még nem hallottam végig, de ami eddig megvan az tetszik. Tény: a tango egy eléggé egy síkon mozgó stílus, ezen még az elektronika sem segít...Ez kb olyan mint a jazz, max a vájt fülűek tesznek különbséget jazz és jazz között.
Én a Deladap-al vagyok így, mint te a Gotannal...a 3. Deladap albumot 1x nem tudtam végig hallgatni.

vkindustrial 2010.04.20. 10:56:00

Persze, lehet a tangó korlátaira fogni, hogy harmatgyenge lett az új lemez, de szerintem inkább a szerzőkre kellene. Már az albumcím se valami kreatív...
Az meg, hogy jazz és jazz között nem sok különbség van - hogy finoman fogalmazzak -, erős túlzás.
Vegyük csak például az egyik legismertebb jazzikont, Miles Davist. Még az ő - nem éppen rövid - pályafutásán belül is egymáshoz egyáltalán nem hasonlító szerzemények, albumok láttak napvilágot. Hallgasd csak meg a Birt Of The Cool-t, vagy a Kind Of Blue című albumot. Stílusban köze sincs a pl. a Bitches Brew, vagy az On The Corner lemezekhez.
Azt viszont elismerem, hogy a jazz tényleg nem tartozik a könnyű műfajok közé, az átlagember talán még a bossanovával barátkozik meg a legkönnyebben.

Szabó Tamás · http://upside.blog.hu/ 2010.04.20. 11:08:25

Az album cím az tényleg nem valami fényes, bár ha egy másik oldalról nézem azt is mondhatnám, hogy egy modern felfogású album cím.
Miles Davis lemezeit így különösebben nem ismerem, de ezeket kikeresem és meghallgatom, kíváncsivá tettél :)
A bossanova pedig az egyik legjobb, főleg ha keverik egy kis louge-al :)
süti beállítások módosítása