Kult, Design, Photo, Erotic

2009.09.07. 09:20 Szabó Tamás

Glamour fotó...jó ez nekünk?

Címkék: fotó

Wikipédia: "A glamour (jelentése kb. varázslatos szépség, ragyogás) olyan fotográfiai műfaj, amelynek célja a modell szépségének kiemelt ábrázolása. A stílus gyakran ötvözve használja a sminkelés, fodrászat, retusálás és a világítás technikáit, ezzel is hangsúlyosabbá téve a modell szépségét és elkendőzve esetleges hibáit. Természetéből adódóan az ábrázolt modellek leggyakrabban csinos, fiatal hölgyek, azonban a hasonlóság ellenére a glamour nem azonos az akt- vagy az erotikus fotó műfajával."

"célja a modell szépségének kiemelt ábrázolása"...na már most a szépség az relatív, nem de? Valamint, szépség nem egyenlő természet ellenesség. Márpedig számomra ezek a fotók nem igazán természetesek. Egy jó fotó - főleg egy modellről - legyen természetes, nem kell egy modellnek "barbinak" lennie ahhoz, hogy címlapra kerülhessen. De sajnos a címlap trendek a tökéletes és hibátlan, mármár hihetetlen "minőségű" bőr kinézet felé mentek el. Ezt látjuk mindenhol. Megbolondítva ezzel a fiatal (és nem fiatal) lányokat és fiúkat. Szegény tinédzser...csak azért mert nekik nincs megcsinálva Photoshoppal a bőrük olyan szép természetellenes homogénre és nincs elsatírozva az a pár bőrhiba, ránc...azt hiszik nem szépek és nem kellenek majd senkinek. Pedig ha körbe néznének, láthatnák, hogy a címlap az bizony hazugság. A tökéletesség megbolondítja az embereket, törekedni kell a természetesség felé!

És hogy miért írtam erről? Frank Barthold glamour fotóit nézegetve háborodtam fel picit...Lehet, hogy egy plasztik babát fényképezett?

Neked mi a véleményed?

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://upside.blog.hu/api/trackback/id/tr81359843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása