Kult, Design, Photo, Erotic

2009.12.07. 14:48 Szabó Tamás

Nick Veasey - Röntgen fotográfia

Címkék: tech fotó művészet

A Brit származású Nick Veasey röntgen fotóit láthatjátok. Erre a fotózási stílusra teljesen véletlenül talált rá a művész, ugyanis egy üdítőitalokat gyártó cég kérte fel, hogy készítsen ilyen jellegű fotókat a termékéről. A kép egy reklám fotóhoz kellett, mivel az üdítős cég a dobozokban rejtette el egy játék fődíját. Ez a fotózás annyira megtetszett neki, hogy sikeresen folytatta is, jó pár fotójáért nem kevés pénzt fizettek a megrendelők.

A fotók elkészítése elég bonyolult folyamat, általában több kép is szükséges a végeredményhez, majd ezeket a képeket egymásba kell illeszteni. A röntgen fotó mérete 43x35 cm-es, tehát ha egy nagyobb tárgyat kell fotóznia, akkor bizony több kép egymás mellé illesztéséről van szó.

Legnagyobb munkája egy Boeing–777-es gép teljes keresztmetszetének felvételét. Számold ki, hogy a 61 méter fesztávolságú, 18,5 méter magas gép röntgen fotózásához mennyi 43x35 cm-es képet kellett egymáshoz illesztenie utólag...:) A kép 1:1 méretarányban megtalálható a bostoni Logan repülőtéren.

Célja azonban nem nagy, hanem minél apróbb dolgok fotózása, állítólag ez sokkal nehezebb.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://upside.blog.hu/api/trackback/id/tr1001580386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása