Kult, Design, Photo, Erotic

2010.12.27. 20:37 Szabó Tamás

Paradicsomos gombás fussili

Címkék: gasztro

Elegem van már a nagy karácsonyi hús zabálásból, pedig én húsimádó vagyok. Tegnap csináltam egy jó kis paradicsomos gombás fussilit, saját recept alapján. Aki szintén így érez, az próbálja ki ezt a kaját, nem fog csalódni.

Hozzávalók 1-2 személyre:

  • kockázott paradicsom konzerv
  • kicsi gombafejek
  • 1 fej vörös hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pár darab olivabogyó
  • oliva olaj
  • bors
  • bazsalikom
  • fussili tészta
  • parmezán és mozzarella sajt

 

Elkészítés:

Serpenyőben meg melegítem az olajat, majd hozzáteszem a félbevágott gombafejeket. Mikor már félig megsült, beleteszem a felkockázott vöröshagymát és a félbevágott olivabogyókat. Ha a hagyma és az olivabogyó is szépen megsült, akkor belenyomom a gerezd fokhagymát és még pár másodpercig sütöm. Beleöntöm a felkockázott paradicsomkonzervet és beleteszem a sót, borsot és bazsalikomot. (Ha van időd, akkor a konzerv paradicsom helyett rendes paradicsomot hámozz meg és kicsit turmixold össze és azzal öntsd fel.) Kicsit hagyjuk rotyogni a szószt. A tésztát már a legelején feltehetjük a tűzre főni, mert kb egy időben készülnek el. Ha elkészült minden, akkor a tésztára ráöntjük a paradicsomos szószt, rádarabolunk egy kis mozzarellát és megszórjuk parmezánnal. Kísérőnek valami félszáraz fehérbort ajánlok hozzá. Jó étvágyat kívánok!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://upside.blog.hu/api/trackback/id/tr692542719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

weinie4 · http://weinie4.blog.hu 2010.12.29. 00:01:33

ez most nagyon gyilkos volt így éjfélkor. semmi nincs itthon hozzá, pedig én most akarok ilyet enni :D