Elegem van már a nagy karácsonyi hús zabálásból, pedig én húsimádó vagyok. Tegnap csináltam egy jó kis paradicsomos gombás fussilit, saját recept alapján. Aki szintén így érez, az próbálja ki ezt a kaját, nem fog csalódni.
Hozzávalók 1-2 személyre:
- kockázott paradicsom konzerv
 - kicsi gombafejek
 - 1 fej vörös hagyma
 - 1 gerezd fokhagyma
 - pár darab olivabogyó
 - oliva olaj
 - só
 - bors
 - bazsalikom
 - fussili tészta
 - parmezán és mozzarella sajt
 
Elkészítés:
Serpenyőben meg melegítem az olajat, majd hozzáteszem a félbevágott gombafejeket. Mikor már félig megsült, beleteszem a felkockázott vöröshagymát és a félbevágott olivabogyókat. Ha a hagyma és az olivabogyó is szépen megsült, akkor belenyomom a gerezd fokhagymát és még pár másodpercig sütöm. Beleöntöm a felkockázott paradicsomkonzervet és beleteszem a sót, borsot és bazsalikomot. (Ha van időd, akkor a konzerv paradicsom helyett rendes paradicsomot hámozz meg és kicsit turmixold össze és azzal öntsd fel.) Kicsit hagyjuk rotyogni a szószt. A tésztát már a legelején feltehetjük a tűzre főni, mert kb egy időben készülnek el. Ha elkészült minden, akkor a tésztára ráöntjük a paradicsomos szószt, rádarabolunk egy kis mozzarellát és megszórjuk parmezánnal. Kísérőnek valami félszáraz fehérbort ajánlok hozzá. Jó étvágyat kívánok! 

