Kult, Design, Photo, Erotic

2009.07.17. 10:34 Szabó Tamás

Legyen Design Terminál !

Címkék: design

A cikk a legyendesignterminal.eu internetes oldalról származik.

"Az Erzsébet téri buszpályaudvart 1949-ben egyetlen év alatt építették fel. Ott áll Budapest kellős közepén, mint restaurált modernista műemlék, amelynek 2003-ban korszerű és fontos funkciót találtak. A Design Terminál lenne a design, az innováció, a kreatív ipar találkozásának, a nemzetközi tendenciák és a hazai eredmények bemutatásának helyszíne, s ezzel a magyar tervezői szakmák gazdaságot és kultúrát előmozdító munkájának katalizátora. Szerencsésebb országokban nem csak szellemi műhelyek, hanem cégek, sőt komplett iparágak virágoznak fel egy jól működő dizájnközpont holdudvarában.

Most 2009. júliusa van: az épületet bő hat éve nem sikerül használatba venni.

A teljes tervezői szakma várja, hogy a kortárs hazai dizájn végre jelentőségéhez méltó helyet és keretet kapjon. Ezzel szemben a mi épületünk – kiállítóteremmel, könyvtárral, előadóteremmel, irodákkal – működésre készen évek óta üresen áll az Erzsébet téren. Közpénzről és közügyről van szó, ezért a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) 2009. június 25-ére meghívta a kiemelt építészeti közberuházásokról, városfejlesztési projektekről szóló Tálaló című vitasorozatába a Design Terminál épületének sorsáért felelős állami szervezetek vezetőit: Csáky Bernadett szakállamtitkárt (Miniszterelnöki Hivatal), Imre János főigazgatót (Központi Szolgáltatási Főigazgatóság) és Tátrai Miklós vezérigazgatót (Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.). Mindhárman elhárították, illetve az utolsó percben lemondták a szakma nyilvánossága előtti megszólalást."

Klikk az oldalra és szavazz Te is!

Info: colouryourdistrict.blog.hu

Bookmark and Share

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://upside.blog.hu/api/trackback/id/tr521251026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.